Harran Üniversitesi Hayvan Deneyi Uygulama ve Araştırma Merkezi 2015 Aralık ayı itibarı ile; Osmanbey Yerleşkesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan fare, rat ve tavşan için kurulum ve çalışma iznini alarak faaliyete geçmiştir. 2017 yılında kanatlı, çitfilik hayvanı türleri için kurulum, üretim, araştırma, uygulama ve çalışma izni için Tarım ve Orman Bakanlığı’na müracaat edilerek, Eyyubiye Yerleşkesinde kurulum izni alınmış; 2019 yılı itibariyle ilgili türler için üretim, kullanım ve tedarik faaliyetlerine başlamıştır. Merkezimiz 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 2 Tesis Sorumlu Veteriner Hekimi, 2 Veteriner Hekim, 4 Memur ve 3 İşçi ile çalışmalarını Üniversitemizin 2 ayrı yerleşkesinde sürdürmektedir.